Bekarty Diabla

Polska gildia World of Warcraft

#1 2009-09-22 23:41:59

Walkir

Użytkownik

Punktów :   

Reformy

Zgadzam sie z tym co powiedzial Acid: "trzeba jakies reformy przeprowadzic". Więc postanowilem pare "reform" zaproponowac:

Zacznijmy od tego, że liczba 80 w naszej gildii jest mała więc wiadomo nie zawsze na raid pójdziemy. Narazie w naszej gildii jest tak naprawde 4 tankow i 4 healerow ( numera nie licze, bo juz dawno nie byl online ). Wiadomo nie zawsze sa oni online. Z tych tez powodow raid jest czasem niemozliwy do zorganiozowania.

Genaralnie celujemy w raidy dziesiecioosobowe, takze prosilbym, aby nie chodzic na nie z pugiem. W okregu naszych zainteresowan znajduja sie: Naxxramas, OS, VoA, Ulduar, EoE. ToC nie, poniewaz nie widze sensu robienia go bez skoczenia Ulduaru. Aby bardziej zoorganizowac tworzenie raidu prponuje wprowadzic takie wymagania:

- Naxxramas - Swietnie przygotowuje do dalszych raidow, poza tym zawsze mozna cos wydropic. Robiony ze swiezymi 80. Ustalmy, ze tych swiezych osiemdziesiatek moga byc 3 osoby. Naxxramas bedzie robiony 2-3 razy w tygodniu, jezeli nie zdazymy go zrobic w tydzien to przedluzamy save na nastepny.

- OS -  Szybki i sympatyczny raid. Tutaj mysle ze damy rade z czterema swiezymi 80. Robiony raz w tygodniu.

- Ulduar -  Dobry sprzet, duza znajomosc taktyki. Czyli raid dla bardziej doswiadczonych 80. Minimalny dps na Ulduar musi wynosic 2200, tank full epic, healer takze full epic. Jezeli bedzie duzo wiary w gildii online to robiony 4 razy w tygodniu.

- EoE - Trudny raid. Duzo wymagajacy zarowno od healerow, jak i dps. Minimalny dps na raid: 1900. Bedzie robiony 1-2 razy w tygodniu pod warunkiem, ze zglosi sie wystarczajaco duzo chetnych osob.

Co do 25 prponuje spiknac sie z jakas inna gildia o podobnym progresie do naszej i zaczac z nia Uldu i Naxx.

Limity dps,tank i heal sa poki co umowne. Przy dzisiejszej liczebnosci 80 w razie potrzeby bedziemy dobierac gorzej ubrane osiemdziesiatki.

Gortekk odchodzac wyznaczyl szkatule GM gildii. Mi to pasuje. Wypowiedzcie sie na ten temat. Rada gildii zostaje taka jaka byla, ale proponowalbym podzielic sie rolami miedzy belzebubami i arcydiablami.

To wszystko co chcialem zaproponowac. Wypowiadajcie sie na forum co wam nie pasuje i co byscie chcieli zmienic i co wam pasuje w tym co ja napisalem, a co nie.

PS. Pomimo odejscia Gortka wierze, ze damy rade dalej pociagnac gildie do przodu. Osiemdziesiatek ciagle przybywa, wiec pozostaje tylko sie cieszyc, bo to oznacza czestsze raidy

Trzymajmy sie ramy to sie nie posramy

#2 2009-09-23 05:17:11

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Re: Reformy

Nic dodać nic ująć jestem za wszystkim ZA!

#3 2009-09-23 07:25:18

Walimlot

Użytkownik

215197
Punktów :   

Również jestem ZAAA, wreszcie trzeba to było uporządkować z raidami. Co do wymagań na Naxxa to niech to będzie przynajmniej 1,4k dpsu, śmiechowa liczba, ale są ludzie, którzy nawet tyle nie wyciągają.
I jeszcze prosiłbym żeby raidy, przynajmniej 90%, były ogłaszane w kalendarzu, żeby ludzie wiedzieli kiedy i o której robimy.

P.S Chciałbym wszystkich przeprosić za mój dps i obiecuję, że w najbliżyszym czasie spróbuje więcej wyciągać

P.S.S[?] Jeszcze trzeba ustalić czy rekrutacją bedzie zajmowała się jedna osoba, czy grupka, która będzie pisała reklamy itd.

Ostatnio edytowany przez Walimlot (2009-09-23 07:28:04)

To już jest konieeec, bo co w tym trwać?

#4 2009-09-23 09:41:37

Hirrek

Nowy użytkownik

Punktów :   

Reformy sensowne, wszystko bardzo ladnie, a dodal bym jeszcze raidy o pozniejszych porach (jesli oczywiscie da rade uzbierac ludzi).

#5 2009-09-23 09:51:10

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

Nie wiem czy nadal planujemy jakies zebranie, ale mnie osobiscie Szkatula na miejscu GMa bardzo odpowiada. Przydaloby sie wyznaczyc jedna lub 2 osoby (mysle ze styknie) do spamowania chata z nasza reklamowka

Chcialbym uczulic wszystkie bekarty, ze mamy w gildii deficyt tankow. Gort to byl heal/tank, stad obie specki w zasadzie sa pozadane. Chetnie pomoge ubrac nowe 80tki i mysle, ze wiele osob sie przylaczy.

Limity to bardzo dobry pomysl, stad wazne jest by dobrze je dobierac. Ja co do dpsu wypowiadac sie nie chce, bo za malo na ten temat wiem, jednak co do swiezych healerow: jesli recount (overall) na heroikach pokaze wam 1.5k-2k, mozecie zasuwac na naxxa. Jesli recount na ToCu HC pokaze Wam 2.5k-3k, ruszacie na Ulduar. Wszelkie inne rajdy sa pomiedzy i roznice nie sa tak istotne. Dane sa teoretyczne, ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze to taki maly miernik mozliwosci.

Co do 25tek: ja sam ostatnio zaczalem robic naxx25 z pugiem i musze powiedziec, ze jak ekipa jest ogarnieta w temacie, zna taktyki i robi swoje, to idzie ladnie. Wiele bym dal, aby chodzic z gildia, ale sami widzicie, ze brakuje nam jeszcze sporo luda - odejscie Gorta tylko to pogorszylo Stad minifuzja (wylacznie na rajdy) z innymi gildiami jest swietnym pomyslem. Jesli macie znajomkow w innych gildiach, popytajcie sie. Wiekszosc gildii ma problemy z rajdami dla 25 osob, stad mysle, ze chetnych brakowac nie bedzie. Jedynym problemem pozostaje bariera jezykowa, z ktora wiekszosc ma problemy, ale kazda grupa na swoim vencie i jakis tlumacz (ja chetnie sie zatrudnie na tej pozycji) i jakos sie dogadamy. Btw. w ten weekend konczy mi sie sesja poprawkowa, stad zaraz po powrocie zaopatrze sie w jakiegos majka.

Co chyba najwazniejsze, Gort zostawil nam venta, przynajmniej na chwile obecna. To swietna wiadomosc, duzo problemow jest ponoc z tymi wersjami darmowymi.

Informacja dla tych, ktorzy pytaja o awanse... My jako Rada nie robimy na razie oficjalnych zebrac, choc niewykluczone, ze takie beda sie odbywaly. Stad na biezaco, podczas gry bedziemy dyskutowac na temat podniesienia rangi konkretnym graczom. Taki proceder na pewno przyspieszy udzielanie sie na forum oraz pomoc innym graczom i ich rekomendacje.

Na razie tyle, jak cos mi sie przypomni, to zedytuje posta

#6 2009-09-23 10:44:27

Walimlot

Użytkownik

215197
Punktów :   

Z tego co widzę to mniej więcej ilość dpsu i healu wymagana na raidy jest dość podobna.
Co Valdi w najbliższym czasie kupisz mikrofon?

#7 2009-09-23 11:06:04

Gortekk

Użytkownik

Punktów :   

Ciesze sie ze z takim zapalem bierzecie sie do roboty:P Wiem ze ze wszystkim sobie poradzicie i nie dacie sie.Najwarzniejsze to zebyscie sie trzymali razem.Co do venta jest opacony na 3 miesiace do chyba 15 grudnia wiec korzystajcie nie bede go zabieral w tej gildi co jestem urzywaja starej wersji a nie chce zeby nasz vent sie marnowal:P. Jesli bedziecie chcieli to przekaze admina i wszystkie detale komus z bekartow zebyscie mogli sobie pilnowac porzadku i oplacac go sobie.Tak samo z reklama na battlenet poprosilem admina zeby wyczyscil nasz temat i zablokowal ten topic ale jesli chcecie zalurzcie nowy temat i skopiujcie ta reklame co bylachybaze chcecie nowa napisac:P

Tu macie adresy kilku forum o wowie gdzie mozecie wklejic reklame gildi:

http://forum.wow-space.info/index.php?s … e72b893771

http://forum.battlenet.pl/viewboard.php?f=60

http://www.raidstatus.com/forum/viewforum.php?f=21

http://worldofwarcraft.com.pl/forum/ind … ekrutacja/

http://www.world-of-warcraft.pl/forum/v … 21e24ef30e

#8 2009-09-23 11:23:17

Walimlot

Użytkownik

215197
Punktów :   

Gort jeśli pozwolisz, bo reklama jest głównie lub całkowicie twoim dziełem, ktoś z naszej gidlii mógłby ją skopiować, po czym wstawić polskie znaki, poprawić drobne błędy itp.

P.S nudzi mi się więc to mogę być nawet ja , a reklame tą wsawić na forum Battle.net, ,,spolonizową,, zamiast starej.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Walimlot (2009-09-23 11:49:39)

#9 2009-09-23 11:23:58

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

Moze juz nieobecny na serwerze, ale sercem Bekart Dzieki Gort za ta chojnosc, mysle ze kazdy to doceni... Reklama w najblizszym czasie sie zajmiemy, na razie rozdzielmy stolki, przywileje i obowiazki

Moze bede monotematyczny, ale naprawde mi juz ciezko bez mikrofonu Zalatwie tak szybko jak sie da, jak juz pooplacam studia, rachunki i bede mial cos na plusie na koncie hehe

#10 2009-09-23 14:17:39

Burn

Użytkownik

Punktów :   

Co do samej gry się nie wypowiadam za zielony na to jestem:D
Jeśli jakoś trzeba będzie pomóc walcie śmiało w miarę możliwości pomogę

#11 2009-09-23 14:28:55

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Co do reform chce nawiazać do forum i ewentualnej strony, hmm nie mysleliscie zeby je jakos ulepszyć wizualnie? tutaj to moze byc trudne ale moze zmiana serwa (adresu) nie wiem czy ta kwestia byla omawiana, ja mogłbym sie zająć stronami grafikami itd. o ile takich zmian chcecie...

ps. wiem, ze prościzna jest najlepsza i to forum mnie odpowiada ale może to "uładnić" dla przyciągnięcia potencjalnych kandydatów do gildii?

#12 2009-09-23 14:34:25

Burn

Użytkownik

Punktów :   

Myślę że na forum  tak jak mamy zakładkę Sprawy ogólne powinna być stworzona nad nią jeszcze jedna gdzie były by przyklejone ważne rzeczy jak nasz cyrograf czy tym podobne.
Jeśli chodzi o zrobienie stronki to mogę pomóc coś tam przy tym dziobałem.

Ostatnio edytowany przez Burn (2009-09-23 14:35:47)

#13 2009-09-23 18:42:43

madderdin

Nowy użytkownik

Punktów :   

Co do venta bo sie nie orientuje ile trzeba wplacac zeby przedluzyc ?
No i oczywiscie chetnie sie dorzuce.

#14 2009-09-23 21:55:24

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

Quass jesli znajdziesz chwile i wykazujesz chec do pracy nad stronka, to jak mozna miec cos przeciw Ja nigdy tego nie proponowalem z uwagi na totalny brak czasu, no i na pewno wiedzy, jakos nigdy mnie stronki nie krecily...
Moge sie zajac ewentualnie dobraniem jakiegos darmowego lub platnego grosze serwerka, i jego administrowanie. Przywyklem do tej prostoty, ale ulepszenie wizualne na pewno nie zaszkodzi

W ogole tu taka mala prosba do wszystkich gildiowiczow:
>> w swoim profilu w podpisie chcialbym abyscie umiescili jakis kontakt do was, dzieki ktoremu podczas dlugiego nielogowania latwo bedzie mozna sie zgadac, np. gg, nr tel., meil, skype itp. <<
Nie jest to wymagane (jesli ktos mocno ceni sobie prywatnosc), ale na pewno pomoze, wiec mile widziane.

#15 2009-09-23 22:50:51

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Ja bym stawial na platne bo darmowki to lipa, sam korzystam z webd.pl od kilku lat i nigdy sie nie zawiodlem a koszt takiego czegos to jakies 4 pln/m-c - dla mnie postawienie ztronki z bazami to kwestia kilku minut wiec nie ma problemu, problem czy wszyscy chca takich zmian?

Stopka forum

RSS