Bekarty Diabla

Polska gildia World of Warcraft

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#1 2009-09-28 12:59:28

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Co z tą gildią?

Panowie i Panie (nie wiem czy są ;p) źle sie dzieje odkąd odszedł gortekk a w zasadzie nic się nie dzieje... z dnia na dzień coraz gorzej, żadnych rajdów, każdy lata gdzieś z pugiem na własną ręke, nikt nic nie organizuje, ludzie odchodzą albo na inne serwy albo zmieniają nacje na horde albo cholera wie co jeszcze.
Ja od kilku dni zamierzam "wykliknąć" się też z gildii ale troche szkoda tego tak zostawiać i w związku z tym mam taką propozycję: potrzebuje oczywiście wsparcia (wiadomo) kilku osób a nawet wszystkich, mam mnóstwo czasu i chęci, zaplecze www itd. więc proponuję zacząć od nowa, założyć nową gildię z nowymi (luźnymi) zasadami ukierunkowaną przede wszystkim na raid (PvE) oczywiscie nikt nikomu nie będzie bronił PvP, jednak raid number one! Ja się mogę zając wszystkim począwszy od założenia, poprzez rekrutację (nie boje się snoobów na gamecenter czy bnecie) założenie strony, forum i na początek prowadzenie raidów, planowanie etc. Oczywiście pomoc mile widziana tak samo jak Wasze poparcie w tej propozycji.
Prawda jest taka: przestańmy się oszukiwać że jest OK i powoływać na dawne żale czy sprawy honorowe tylko coś zróbmy i udowodnijmy pewnym osobom (czy ludziom) że potrafimy coś zrobić i powstać jak fenix z popiołów. Z moich szpiegowskich źródeł wiem, że z tych niby głównych PL gildi, co chwile ktoś odchodzi i idą do jakiś innych w których się mówi w "pogańskim języku" xD Należy zakopać topory wojenne i zacząć grać bo nie zamierzam płacić pp tylko po to żeby siedzieć codziennie i tylko daily q robić... tak wygląda po krótce moja propozycja i czekam na Wasze opinie...

ps. na nazwę gildii proponuję: DeusEx i ma to swoje znaczenie, a jakie? każdy może sprawdzić pozdrawiam

[edit] zeby byla jasnosc: to nie bedzie zmiana nazwy gildii tylko całkowicie nowa świeża gildia!!!

Ostatnio edytowany przez Quassarus (2009-09-28 15:00:53)

#2 2009-09-28 15:07:54

Mhord

Użytkownik

Punktów :   

Re: Co z tą gildią?

quassarus?! przesz ty otwarcie nawolujesz ludzi do tego zeby wychodzili z gildi... chlopaki co jest, naprawde sie tak sypie?? niewiem jak jest bo, mnie nie ma, ale jesli niechodzicie na raidy bo "cośtam" to w/g mnie zlozenie nowej grupy nic nieda. co do absencji chyba jest podobnie, jesli kogos niema wieczorami to znaczy ze go niema. w jaki sposob obecna gildia uniemozliwia chodzenia wam na raidy do tego stopnia ze trzeba zakladac nowa?
mysle ze problem tkwi w checi zebrania sie w sobie, ugadania sie, że idziemy i chuj! i pójsciu, a nie w samej gildi jako takiej...
czy sie myle?? pogniewaliscie sie na siebie i niechcecie ze soba grac, czy jak?? O_o XD

#3 2009-09-28 15:31:46

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Tak potwierdzam nawołuje bo albo tu coś pierdolnie albo nic nie bedzie...

#4 2009-09-28 16:03:37

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

W srode jest zebranie zaplanowane, proponuje poczekac i wszystkie sprawy poruszyc wlasnie na nim. Termin jak na obecna sytuacje jest odlegly, ale specjalnie taki, aby kazdy mogl sobie "zalatwic" ta godzine czy dwie na zalogowanie sie i wypowiedzenie w konkretnym temacie.
Sprawa jest jest powazna, ale wszystko zalezy od nas. Ja mam takie wrazenie, ze kazdy wchodzi na swoja postac, czeka az sie utworzy grupa i chce do niej dolaczyc, zadnej inicjatywy. A nawet jesli ktos sie bierze za organizacje rajdu, to okazuje sie, ze jest 6 chetnych. Zero organizacji, jakiegos poczucia obowiazku, ambicji.

Troche nad tym myslalem i musze przyznac, ze jednak wieksza radosc sprawiaja mi rajdy niz cokolwiek innego w tej grze. Na poczatku w dupie mialem rankingi, ale gdy zobaczylem jak dobrze nam idzie az zal teraz to wszystko zaprzepascic. Taka ekipa, naprawde duzo mozna zdzialac, ale jak sie nikomu nie chce no to sorry ja tu duzo nie zdzialam. Mam dosc ciaglego nawolywania, proszenia, starania i znikomego wsparcia w tej sprawie.

Nawiazujac do calego pomyslu Quassarusa ... moim zdaniem stworzenie nowej gildii i "przeniesienie" do niej wszystkich postaci absolutnie nic nie da. Co z tego ze zaczniemy od poczatku, skoro mentalnosc pozostanie ta sama To stare podworko trzeba zamiesc, wyremontowac, odnowic. Ale tego kazdy musi chciec.

#5 2009-09-28 16:14:54

Burn

Użytkownik

Punktów :   

Mhord jest źle, gracze odchodzą bo albo wracają do main postaci albo zmieniają serwa, Quass ma troche racji w tym że albo coś zrobimy albo to co jest przepadnie jeśli jest szansa że po utwożeniu nowej gildi coś się zmieni to jestem jak najbardziej za.
W końcu Bekarty muszą się nawrócić na dobrą drogę.
A teraz kilka słów ode mnie
Myślę( z punktu widzenia 40lv) iż za mało przywiązujecie do nich wagę a to przecież my dolączymy do was aby gildia mogła samodzielnie zrobić coraz trudniejsze raidy. Sądzę że czasem przydało by się mniej pierdzielenia typu "boshe  jest coś czy nie" i to ciągle w koło macieju.
I nie chodzi mi o to żeby 80 sypały nam kasę ale tak jak już Quass mi kiedyś pomógł zrozumieć jak powinienem się mniej więcej rozwijać, zainteresować się czy low lv używają rzeczy ktore mogły by im ułatwić grę, sami przecież wiecie że początkowy rozwój nie jest łatwy.
Kolejna sprawa to tak jak było wspomniane każdy sobie rzepkę skrobie i lata w party z innymi zamiast w gildi się zorganizować i to nie dotyczy tylko 80 ale również graczy na moim lv. Jeżeli nie będzie u nas zgrania wspólnego chodzenia na dungi od początku to na raidy na pewno się razem nie wybierzemy. 
Co jeszcze chciał bym dodać po utworzeniu nowej gildi przejdą osoby które rzeczywiście chcą grać w tym gronie reszta która chce wrócić do PRL czy innej gildi (mimo że wcześniej wieszali na nich psy) niech idą do diabła.
To pisałem ja Prezes:)

#6 2009-09-28 16:42:00

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Valderan napisał:

W srode jest zebranie zaplanowane, proponuje poczekac i wszystkie sprawy poruszyc wlasnie na nim.

Nawiazujac do calego pomyslu Quassarusa ... moim zdaniem stworzenie nowej gildii i "przeniesienie" do niej wszystkich postaci absolutnie nic nie da. Co z tego ze zaczniemy od poczatku, skoro mentalnosc pozostanie ta sama To stare podworko trzeba zamiesc, wyremontowac, odnowic. Ale tego kazdy musi chciec.

Własnie dlatego też w kalendarzu jest sonda na środe... trochę chyba źle zostałem zrozumiany ale to z własnej winy, bo kto powiedział że wszystkich? Tak jak Burn to ładnie ujął część pewnie pojdzie tu część tam, ja tu mówie o całkowicie nowym i nie zamierzam odświeżać staroci bo to zawsze więcej kosztuje!
Kto będzie chciał to pójdzie, jeżeli nie - droga wolna! Ile zamierzać się pieścić a i tak większosć ma to w dupie? Kwestia ilu będzie chciało to zrobić i faktycznie zajmie się rajdami. Z drugiej strony nie czarujmy sie i nie oszukujmy, ale większość gildiowiczów ma dość nazwy gildii (siebie pomijam) po prostu słucham ludzi i widze co myślą czy czują. To jest tylko luźna propozycja, próba zorganizowania czegoś co wszystkim da satysfakcję z gry... narazie to jest męczarnia w której ja nie zamierzam brać udziału i jeżeli nic sie do środy nie wyklaruje niestety opuszcze szeregi diabełków z wielkim żalem, bo jeżeli będąc w gildii mam sam wszystko robić no to będe to robił sam... nie odbierzcie też tego jako groźby, chce tylko w ten sposób zaprotestować i zwrócić uwagę na powage sytuacji. Jeżeli moje słowa (lub czyny) odniosą skutek, większość graczy się otrząśnie to będe bardzo szczęśliwy...

#7 2009-09-29 12:07:33

Burn

Użytkownik

Punktów :   

Tak parząc na aktywność naszych współgildiowiczów na forum trzeba zacząć od tego by ich do tego zachecić.
Przecie w 3 niczego nie poruszymy, potrzebujemy do tego aprobaty reszty gildi.

#8 2009-09-29 15:48:13

Fryzjer

Użytkownik

Punktów :   

z tym możecie mieć kłopot

#9 2009-09-29 15:53:30

Mhord

Użytkownik

Punktów :   

Valderan napisał:

To stare podworko trzeba zamiesc, wyremontowac, odnowic. Ale tego kazdy musi chciec.

Bardzo dobrze powiedziane, Val. Ale jesli dojdzie do utworzenia nowej gildi to fakt, czesc pojdzie za toba Quass a ci ktorym BD nie przeszkadza (bo licze ze nadal tacy sa) pozostana (no chyba ze przejda do illuminati albo do p r lu...). tylko nasuwa mi sie zasadnicze pytanie, czy w nowej gildi bedzie wam sie chcialo raidowac, tak jak w BD wam sie neichce...? myslisz ze nowa gildia da nagle wszystkim sil i checi do gry? a jesli tak to na jak długo?
sorry, ale uważam pomysł za bezsensowny
popieram pomysł sondy, ale powaznej sondy w której wezmie udzial WIEKSZOSC czlonkow gildi, a nie tylko grono 80 niech kazdy powie co by wybral w obecnej chwili odnosnie swojej obecnosci w gildi majac do wyboru np.

-napewno zostaje
-chce utworzenia nowej gildi i chce do niej przejsc
-wracam/przechodze do innej polskiej gildi (ewentualnie zmieniam serv)

wtedy bedziecie wiedzieli na czym stoicie...

#10 2009-09-29 19:49:50

Quassarus

Użytkownik

Punktów :   

Pomysł bezsensowny masz racje, nawet głupiego daily hc już sie nie da zrobić... no nic, przynajmniej próbowałem i nie pozostaje nic innego jak zrobić coś przynajmniej ze sobą... eot ...pozdrawiam

#11 2009-09-29 23:35:15

Burn

Użytkownik

Punktów :   

Quass to nie było próbowanie, dałeś pomysł a nie dałeś czasu na rozkwit nic z dnia na dzien się nie dzieje.
Szkoda że nasi gracze tak szybko się poddają

#12 2009-09-30 06:18:30

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

Dzis jest zebranie, fajnie jakby mniej wiecej wszyscy, ktorym zalezy pojawili sie online wieczorem. Mysle, ze zapadna pewne decyzje co do przyszlosci gildii. Ja tez nie widze sensu tkwic w czyms, co sie po prostu nie rozwija - stoi w miejscu. Lipa tez przechodzic gdzies indziej i zmarnowac to co do tej pory osiagnelismy, ale jesli sie nastawienie nie zmieni, jesli nie bedzie rewolucji - stanie sie to faktem.
Takze do wieczora...

#13 2009-09-30 08:59:55

jarzyna

Nowy użytkownik

Punktów :   

Tak wszystlo fajnie ale po wczorajszym wieczorze zostalo w gildi moze 7-8 osiemdziesiatek nie wiem czy cokolwiek sie uda ja mysle  o przejsciu na inny serwer.Sam wyszedlem z gildi niewiem wsumie czemu czekam do wieczora jak cos wyniknie z zebrania to chetnie wroce

#14 2009-09-30 09:25:14

Valderan

Użytkownik

Punktów :   

Jak mozna wyjsc z gildii we wtorek, gdy na srode planowane jest zebranie?? Niepowazni jestescie, tyle Wam powiem. Archenar to najwieksza wtopa, widac jaka odpowiedzialnosc jako czlonek Rady... Ludzie, to by bylo na tyle, to jest moj ostatni post w tej sprawie, dzisiejsze zebranie to tylko formalnosc. Mam dosc...

#15 2009-09-30 13:23:37

Nowy użytkownik

Punktów :   

Sorka, ze tak wyszedem z Gildii bez pozegnania, ale tego dnia biegalem po Dalaran ponad godzine bez celu (znow) i stwierdzilem ze cos trzeba zrobic spontanicznego:P Wkurwiony bylem wszystkim.  A za mna wyszli kolejni. Niektorzy zmieniaja serwer, niektorzy zostaja. Ja zostaje, bo szkoda mi kasy na takie zabawy jak przenoszenie postaci. Najchetniej utworzyl bym nowa gildie, bo cobysmy nie zrobili Bekarty upadliby. Po prostu trzeba zaczac cos od zera, dogadac sie zi nnymi gildiami na wspolne wypady itp. Jesli sa chetni na taki pomysl, zapraszam. Nowa gildia, nowa jakosc. Sorka, jesli ktos sie urazil, ze sie nie pozegnalem

Stopka forum

RSS